петък, 18 май 2012 г.

Пролетен бюлетин

След не толкова кратък, но пък за сметка на това не-нарочен зимен сън най-накрая се наканих да си поразмърдам пръстята и да напиша нещо.

Истината е, че откровено не ми се занимава. Светът на любимата ми музика се върти толкова главозамайващо бързо, че ако трябва да отразиш всичко, което се случва, се обричаш да правиш само това - да се плъзгаш набързо по повърхността и веднага да преминаваш към следващото, като в безумна, високоскоростна въртележка.

А не е това идеята.

И все пак, напоследък успях да си набележа няколко достатъчно интересни издания и събития, които да оформят един приличен пост.

Първото е дебютното LP на Distal за Tectonic. Още с привличането на Pursuit Grooves преди известно време Pinch заяви намерението си да не се ограничава географски, а да търси артисти, които да поддържат обособения, специфичен звук и чувство на лейбъла.

В този смисъл изборът на Distal е не просто крачка, а скок напред и нагоре. Младият американски продуцент започна все повече да се отличава на фона на морето от бас артисти основно поради 2 причини. Първо, изданията му са адски разнообразни като темпо и звучене, в същото време много пипнати, детайлни и прогресиращи композиции, в които има нещо специфично Distal-ско и прилепчиво. Второ - безупречен DJ и провокативен селектор, който винаги ще те изненада и разтанцува с различните си, динамични сетове.Civilization е меко казано гъзоразтърсващ албум. Горещо препоръчвам да се слуша на читава система, за да се насладиш на уникалните бас линии, които със своето богатство, многопластовост (как си измислям думи, а) и мелодичност могат да си съперничат с творенията на The Bug.

Другото издание, което очаквам с нетърпение да излезе след броени дни, е новото LP на Justin Martin - Ghettos & Gardens. Излезлите досега сингли от него отговарят напълно на заглавието с откровено забавната си, но безкомпромисна комбинация от сърцераздирателни мелодии и мръсен бас.Все пак, Justin Martin е продуцент с близо 10 години творчество зад гърба си и класата му си личи в мекия, благ, лежерен маниер с който наказва ушите и краката ти.

Пренасям се набързо на родна почва и завършвам романа с 2 предстоящи събития, които си струва да посетиш.

Първото е концертът на Jimmy Edgar и Emika, който ще се състои на 23 май в Sofia Live Club по покана на мистериозен организатор на име mir. Това е втората визита на електронния Prince в България след миналогодишната му изява в парти център 4КМ, като този път изисканата атмосфера на Sofia Live Club ще направи интимната ни среща със скандалния артист още по-специална.


Заедно с Jimmy пристига и не по-малко горещата Emika, която измина дълъг и успешен път откакто попадна под радара ми преди около 2 години. Дебютният ѝ албум за Ninja Tune пожъна очакваните овации, а ако съдим по скорошната ѝ поява в онлайн-фетиша Boiler Room, Emika ще ни омагьоса и с чувствено, запомнящо се изпълнение на живо.Събитието се допълва от момчетата с хиляда имена, а билети можеш да намериш в мрежата на Eventim.

Седмица по-късно, а именно уикендът 1-3 юни ще се състои пък първият по-сериозен open air за сезона, който е фокусиран изцяло върху български продуценти и диджеи. Второто издание на Lilac Open Air ще се случи в красивата местност край хижа Люляк, която се намира съвсем близо до София и в комбинация с хубаво време обещава тридневно размазване от кеф сред природата. Фестивалът приема посетителите си на принципа name your price, a.k.a. ако ти се откъсне нещо - плащаш, ако не - не. Топката е в теб J

За финал те застрелвам и с най-новия ми подкаст, виновници за който са сладурите от Reformations (една българо-исландско-холандска безкрайно приятна музикална дружинка)...да се разсееш с малко звук след всичкото това четене.
Айде лека нощ J

Няма коментари:

Публикуване на коментар