четвъртък, 28 юни 2012 г.

Melé feat. Kano :: Beamer (Teaser)

През последните месеци ми прави впечатление как FACT - любима медия и вдъхновение, са станали много несериозни в отношението си към музиката. На кой му пука къде на Skrillex му е излязла пъпка, колко жалки са диджейските напъни на Paris Hilton и дали Kanye West има връзки с Al Qaeda??

А може би просто пичовете обичат да гледат сеир и профилактично си правят ташак с онази част от аудиторията им, която се взема твърде насериозно.

Именно FACT отвориха ушите ми за едно пишлеме, което за малко повече от година успя да завърти цялата сцена около себе си, а всяко следващо негово издание го изстрелва все по-далече в swag-o-сферата.

Говоря, разбира се, за Melé - редовен и обичан герой на този блог - който към този момент може и да е навършил 20. Миналия март той стовари върху главите ни един от най-добрите FACT миксове ever, с траклист от 43 парцала наблъскани в нещо като час, откъдето месеци по-късно изплува превърналият се в хит Off the Traxx, да не говорим, че зловещият I Маке Lists на Ikonika излезе преди броени дни. бррррр. По това време в soundcloud-a на мелето имаше едни лоши бийтове с таг Boss Music и до ден днешен, тази фраза за мен описва най-точно същината на творенията му.


















Малкият Криси изглежда като комбинация от nerd, geek и dork едновременно, ако това въобще е възможно и вместо да се почесва, бълва издание след издание и прави партита с възможно най-яките си батковци колеги, като кулминацията на тази засилка е колаборацията с легендарното grime MC Kano. Страховитият бийт на име Beamer се върти тук-там из интернет от началото на годината, а през април изтече и версия с мазните рими на Kano. Скоро след това се разбра, че към трака ще бъде заснето официално видео и работата замириса на издаване...

Оттогава лейбълът Grizzly е под стриктно наблюдение, а за да ни стане съвсем люто, вчера се появи и teaser-а  към въпросното, вече придобило култов статут видео.




Очакваме пълната версия съвсем скоро, а лудницата Beamer ще излезе официално на 13 август.

http://soundcloud.com/ukmele
http://soundcloud.com/therealkano
http://soundcloud.com/onmygrizzly

Няма коментари:

Публикуване на коментар