вторник, 17 юли 2012 г.

Free Download :: ANGO :: Serpentine Mixtape

В света на електронната музика композирането винаги се е асоциирало по-често с мъжете, а пеенето – с жените. Мъже вокалисти са точно толкова интересни, колкото и жени продуценти, а артисти, които успешно съчетават в себе си и двата таланта, са истинска находка за слушателя.

Любими имена, които неизменно изникват по темата са иконите dBridge и Todd Edwards, актуалната в момента Emika, както и Cooly G в светлината на дебютния ѝ албум.


Днес ми се иска да посветя няколко реда и на един сравнително нов артист, който все по-уверено заема своето местенце сред въпросните двойно-талантливи агенти. Това е канадецът от шотландски произход Andrew Gordon Mcpherson, или просто ANGO.
Първата ми среща с него беше колаборацията с поп-звездата Katy B след лондонското издание на Red Bull Music Academy през 2010:






Fireworks до голяма степен дава добра представа за това в каква посока се движи музиката на ANGO – разчупено съвременно продуциране, центрирано около песента, естествено повлияно от звука на последните 3 десетилетия, обединяващо поп, клубна електроника и rnb в едно изненадващо хармонично и балансирано цяло.


Първото издание на ANGO Another City Now EP се появи миналата зима из топлата пазва на култовия шотландски колектив LuckyMe и остави следа с романтично-меланхоличните си, ефирни вокали, които със своята кадифена нежност напомнят за любимата Sade. Cлучайно или не, нееднократните сравнения с rnb blues кралицата доведоха и до кавър на един от най-обичаните ѝ хитове:





Днес излезе и второто официално издание на ANGO, което този път, за наша огромна радост, е безплатният микстейп Serpentine.

Албумът бе представен седмица преди появата си с красиво видео към сингъла Paralyzed:




Както можеш да се увериш, вокалите са все така вълшебни, а от продуцентска страна имаме включвания от доказани
smooth operators като Jacques Greene, Kuedo и Prison Garde.

Enjoy!

http://ango.ca/

Няма коментари:

Публикуване на коментар