сряда, 14 април 2010 г.

Меден май

Замисълът на този блог досега не включваше коментари върху разни събития - защото почнеш ли веднъж, рискуваш нещата да излязат извън контрол и да се озовеш с поредния парти-портал.
В случая, обаче, не мога да се сдържа да не подскоча от радост - тази година се случва нещо адски специално и неочаквано!! Събитието е Mellow Music Festival, а датите - 27, 28 и 29 май.



Фестивалът е уникален по рода си за нашата леко скучна клубна сцена, защото ти дава невероятната възможност да извадиш слушалките от ушите си, да излезеш от стаята си и най-сетне да послушаш и потанцуваш на любимата си музика на живо, на парти. Идеята му е да представи пред максимално широка публика алтернативна палитра от български и чужди групи, диджеи и продуценти, някои по-известни, други в сянка, но обединени от разчупените си разбирания за процеса на създаване, поднасяне и консумиране на качествена нова електронна музика.
За тази цел организаторите са замислили 2 сцени - безплатната Mellow Open в Борисовата, където имаш предостатъчно време (от 18 докъм 22часа) да се настроиш физически и психически за втората, вече небезплатна Mellow Night, която ще се вихри в Интер Експо Център.
Mellow, както името подсказва, няма да троши глави и кърти мивки, а ще ни потопи в тридневна магия от благи звуци, пъстроцветни визии и сочни ритми. Имената, които все още не мога да повярвам, че ще видя на родна земя след нещо като месец, обхващат широк спектър от размити стилове. По-голямата част от тях все още се пазят в тайна, но от известните до момента много силно ме вълнуват...

... гениалният Chilly Gonzales - виртуозен пианист, поп-изрод и малоумно MC. Не вярвах, че ще ми се отдаде шанс да отида някъде по света и да видя Gonzo на живо в близките годинки..и ето че той идва при мен!!


...таткото на дъбстепа - Стийв Гудман aka Kode9 - собственик на Hyperdub, продуцент, DJ и автор на книгата Sonic Warfare: Sound, Affect and the Ecology of Fear. Classic.


...поредният проект-колаборация на болния мозък Кевин Мартин, а именно King Midas Sound, включващ негова милост и вокалите Roger Robinson и Hitomi. Като се сетя за стабилния списък с превъплъщения на Мартин от началото на 90те до днес, имам чувството, че този човек се наслаждава на рядкото състояние музикална шизофрения. Много, много любим!


...23-годишният лондонски постдъбстеп-агент Floating Points, изпод чиито пръсти излизат толкова прекрасни звуци, че ти става едно такова хубаво и нечленоразделно на душата...


И това е само началото!! Какви ли имена ще изскочат занапред?
И за да е максимално медено, билетът за всичките три дни ще струва едва 40 лв. Наистина, ама наистина не мога да повярвам. Въпреки че оня ден мярнах един билборд :)


3 коментара: