понеделник, 22 март 2010 г.

Breakage :: Foundation LP

От първо слушане новият албум на Breakage попада в любимите ми заглавия за тази година. Тук с пълна сила важи правилото "колкото повече - толкова повече". Breakage е утвърден артист с цяло десетилетие творчество зад гърба си и безброй издания за безброй лейбъли, които повечето от нас свързват със златните години на дръмендбейс-културата - Reinforced Records, Bassbin, Inperspective Records, Digital Soundboy Recording Co и много други.


Вместо да си остане в онези златни, но така или иначе безвъзвратно отминали години, Breakage продължава да бъде все така про-дуктивен и про-гресивен. Солидният му продуцентски опит играе изцяло в негова полза и го издига няколко класи над много други безспорно талантливи, но все още зелени артисти.


Foundation EP е клубна бомба, палитра от всичките ти любими денс-стилове, калейдоскоп, обхващащ богатството на музиката със счупен ритъм от класическия дръмендбейс звук до границите на дъбстепа. За тази пъстрота безспорен принос имат множеството познати и непознати имена, които красят всяко едно от парчетата - Roots Manuva, David Rodigan, Newham Generals, Zarif, Burial, Donae'o и др. А най-хубавото нещо е, че колаборацията с Burial не е върховият момент в албума. Точно така, тя звучи просто като поредната композиция на Burial - брилянтно изпипана, но предсказуема.


Foundation EP ще допадне както на старите клубни кучета, така и на онези, които тепърва се запознават с този тип електронна музика. Първите ще си припомнят с носталгия дните, в които дръмендбейсът не омръзваше цяла нощ на парти, а на вторите ще им се прииска да можеха да попътуват назад във времето и да преживеят емоцията на този звук, който сега могат само да слушат.



Няма коментари:

Публикуване на коментар