сряда, 3 март 2010 г.

Dubstep Forum Awards 2010

Резултатите от тазгодишните награди на www.dubstepforum.com вече са известни! Световното дъбстеп общество, представено от близо 6000 регистрирани потребители на форума, имаше възможност да гласува до края на февруари и да определи победителите сред номинираните в 15 категории. Събитието представя пиковите моменти от изминалата година в своеобразна ретроспекция и същевременно дава панорамен поглед върху каймака на световната дъбстеп сцена.


Номинациите обхващат всички елементи на музиката като бизнес-проект, предназначен за директна консумация - продуценти, диджеи, лейбъли, медии, тракове, албуми, ремикси, онлайн-разпространители, радио станции, предавания и клубни вечери. За много тази схема смърди на комерсиализъм, но от друга страна именно статута на дъбстепа като клубна поп-култура стимулира и ускорява еволюцията на електронната музика, а покрай нея и на ъндърграунд средите.
Ето някои от победителите в ключовите категории - вместо микс:

Най-добър продуцент: Joker


Най-добър нов продуцент: Joy Orbison


Най-добър DJ: Skream


Най-добър лейбъл: Hyperdub


Най-добър трак: Emalkay - When I Look at You


Най-добър ремикс: La Roux - In For The Kill (Skream's Let's Get Ravey Remix)


Най-добър албум/компилация: Hyperdub - 5 Years of Hyperdub


Най-добро MC/вокал: Flowdan


Най-добро радио шоу: Мери Ан Хобс - BBC Radio 1 Experimental

Най-добро радио: Rinse FM

Най-добър уебсайт/списание: GetDarker

Номинациите за следващите награди започват по-късно тази година, когато ще стане ясно каква посока е поел мейнстрийм звука на 2010.

1 коментар: