четвъртък, 4 март 2010 г.

Gonja Sufi :: A Sufi and a Killer

За пръв път чух Gonja Sufi в превърналия се в класика албум на Flying Lotus от 2008 - Los Angeles, като гост-вокал в Testament - болезнено съвършена комбинация от протяжен, пресипнал глас и горчива контрабас-мелодия..


Вторият ми сблъсък с него беше стържещата рок-лудория SuzieQ, отново чрез FlyLo, този път в неговия Essential Mix:

Gonjasufi - Suzie Q (prod. by Gaslamp Killer)

Две години по-късно той издава дебютен албум за Warp Records в колаборация с топ-продуцентите от Brainfeeder - The Gaslamp Killer, Мainframe и, разбира се, Flying Lotus.



A Sufi and a Killer ще бъде един от най-добрите албуми на 2010 - един от тези, които с удоволствие ще слушаш отново и отново - не просто защото е замесен от правилните хора. Вокалите са това, което го прави уникален - прашен саундтрак на сайкъделик-уестърн с елементи от 1001 нощ и кратка притча за овцете и лъвовете. Gonja Sufi пее така, сякаш е разгадал всички тайни на вселената, докато се е разхождал из пустинята с джойнт в ръка, а инструменталите са пищни и опияняващи колажи от хип-хоп, джаз, блус, рок и електроника.


Сумах Екс всъщност има зад гърба си доста дълга музикална история, която започва през 90те и включва няколко издания и появи в различни албуми и компилации, но едва сега става обект на сериозно внимание с името Gonja Sufi и настоящия албум. Освен рапър и певец, той е и учител по йога. A Sufi and a Killer излиза официално на 8 март. Дотогава можеш да го слушаш напълно безплатно и ексклузивно тук.


Няма коментари:

Публикуване на коментар