вторник, 23 март 2010 г.

Daedelus :: Righteous Fists of Harmony EP

С това издание за набиращия скорост лейбъл на Flying Lotus - Brainfeeder, Daedelus представя своеобразен саундтрак към събитие от китайската история, известно като Въстанието на боксьорите.

През 1898, след близо 70 години под властта на кралица Виктория и нейните съюзници, група бойци, наричани от англичаните "боксьори" се вдигат на бунт. Това тайно общество, което се наричало "Справедливите юмруци на хармонията" вярвало, че притежава магически способности. Членовете му смятали, че умеят да летят, че не могат да бъдат ранени от куршуми и че могат да възкресяват мъртвите, които ще се присъединят към тях в битката, която, както се досещаш, завършила с тяхното поражение.


The Righteous Fists of Harmony EP е своеобразен реквием за края - на вярванията, на живота, на една ера. Тази елегия за отдавна отминала битка се свързва по особен начин с нашето съвремие. Дали вярата ни в модерното ще ни погуби? Дали сме заслепени от тази епоха на чудесата? Дали сме обречени да бъдем унищожени от собствените си гениални изобретения? Музиката на Daedelus винаги е противопоставяла органичните и електронните елементи, но те никога не са се сблъсквали така, както в Righteous Fists of Harmony - портрет на една бурна епоха, която завършва с разгром.


Няма коментари:

Публикуване на коментар