неделя, 10 януари 2010 г.

ммм, ябълки...

Дъбстепът отдавна си позволява да щъка насам-натам и да се чифтосва с други, привидно коренно различни от него стилове. Ако си от по-наблюдателните, сигурно си забелязал, че напоследък има все повече музика с този етикет, но с определено не-дъбстеп звучене. Една от многото тендеции е към изправяне на ритъма и смяна на дебелогъзите, пърдящи хармонии с по-изчистени и минималистични звуци. Звучи ти познато? ДА! Изглежда именно дъбстепът ще влее глътка свеж въздух и разнообразие в техното, с което всички сме израснали и обичаме до ден днешен.

По ирония на съдбата, соченият за един от най-добрите дъбстеп албуми на 2009 - Great Lengths на Martyn - има като че ли повече общо с дийп хауса и техното, отколкото с общоприетата идея за дъбстеп:


Ако този звук ти допада, не изпускай от уши лейбъла Apple Pips, който прогресивно дълбае в тази насока и се очертава като един от най-интересните лейбъли през новата година. Двама негови артисти - Al'tourettes и Greena - вдигнаха високо летвата със своите рилийзи съответно през октомври и декември:


И докато звукът на Al'tourettes си е чиста проба техно, Greena е няколко идеи по-разчупен:


Изглежда 2010 ще е година на ябълките - yum yum!

2 коментара:

  1. айде, престраших се ;D поздрави на прекрасния блог! често ми се мярка и след като днес най-накрая го прегледах от-до нямаше как да не си го добавя в reader-a :) включвам се конкретно на този пост, защото ако не съм особен фен на ябълките.. то на този лейбъл съм голям =) и не само де..
    а и пишеш страхотно, и за доста интересни неща;) поздрави
    руми.

    ОтговорИзтриване