неделя, 17 януари 2010 г.

Blue Daisy

Всеки е преживявал поне веднъж следната случка:
Слушаш си даден сет. Някъде по средата влиза невероятно парче. Естествено, ти го чуваш за първи път и нямаш идея чие е, нито пък как се казва. Следователно, слушаш сета отново и отново, дни наред, и всеки път трепериш от кеф и от яд, че не можеш да разбереш кое по дяволите е това парче.....

Последният път, когато се насладих на този тип преживяване, беше към края на ноември, когато Slugabed направи микс за The Quietus по повод интервюто си за електронната медия. Тъй като липсваше траклист, се наложи да издирвам доста неща, които ми направиха много силно впечатление. И ето - вчера, съвсем случайно, най-после го открих:


Оказва се, че Blue Daisy е име, което от известно време насам привлича вниманието на фигури като Мери Ан Хобс и Оли Марлоу, известен още като Sonic Router.

Blue Daisy е съвсем нов продуцент с два рилийза към лейбъла Black Acre - Space Ex и Strings Detached EP. Много хора биха определили нещата му по-скоро като музика за главата, отколкото за краката и това донякъде не е лишено от смисъл. Въпреки това аз мисля, че в една по-алтернативна, отворена и емоционално обогатена клубна среда, където набиването на крак в пода, обилното препотяване и съсредоточеното мятане на глава не са основен приоритет, неговите хармонии биха се вписали чудесно.


Blue Daisy подготвя съвместен проект с LaNote, който се казва La Fleur Bleu и се очаква към средата на годината. Съвсем между другото, лейбълът Black Acre е дом и на българите 1000 names, които творят в сходни звукови реалии и са доста интересно и актуално име на западната алтернативна електронна сцена.


Така че, дръж ушите си отворени.





1 коментар: