вторник, 26 януари 2010 г.

Pangaea :: Pangaea EP [Hessle Audio]

Когато едно нещо се рекламира прекалено много, може да се получи обратен, отблъскващ ефект. Такъв е случаят, поне за мен, с дебютното EP на Mosca - Square One, което е на пазара от вчера. Толкова много се изписа за този човек и това EP, което се състои от всичко на всичко два трака и няколко ремикса, че се отвратих още преди да съм се наситила и нямам желание да пиша за него, независимо колко е добро, актуално, tropical, etc...

Това, за което ми се иска да пиша, е друго EP на друг, не-съвсем-новоизлюпен артист, което също излезе вчера, но не беше обект на такава истерия.

Става въпрос за Pangaea и едноименното Pangaea EP, издадено от Hessle Audio. Pangaea, или Кевин МакОули, има малко по-дълга история зад гърба си - няколко 12" издадени в периода 2007-2009 към Hotflush Recordings и Hessle Audio, както и участие в компилациите Dubstep Allstars и Steppas Delight.

Първото му EP, съдейки по превюто, е много приятна и мелодична смесица от разнородни елементи, в крак с тазгодишната фънки-garage-хаус тенденция в бас-музиката.


Добра алтернатива на мейнстрийма, ако изобщо може да се говори за мейнстрийм в денс-течение, което все още си няма дори име.

1 коментар: